- antioxidanty
- baliace plyny
- emulgačné (taviace) soli
- emulgátory
- farbivá
- hnacie plyny
- chemické konzervačné látky
- kypriace látky
- látky zlepšujúce múku
- modifikované škroby
- nosiče
- objemové činidlá
- penotvorné látky
- povlakové látky
- protihrudkujúce látky
- protipeniace činidlá
- regulátory kyslosti
- rozpúšťadlá
- sekvestranty
- sladidlá
- stabilizátory
- stužovadlá
- zahusťovadlá
- zvlhčujúce látky
- zvýrazňovače chuti a vône
- želírujúce látky
Látky na zlepšenie vlastností múky, iné ako emulgátory, sú technologické pomocné látky, ktoré sa pridávajú do múky alebo do cesta na zlepšenie ich vlastností pri pečení alebo pri inom tepelnom spracúvaní.
Kód | Látka | CEFF povolené |
---|---|---|
E 327 | Mliečnan vápenatý | Ano |
E 341 | Fosforečnany vápenaté | Ano |
E 483 | Stearyltartrát | Ano |
E 516 | Sírany vápenaté | Ano |
E 517 | Síran amónny | Ano |
E 529 | Oxid vápenatý | Ano |
E 920 | L cysteín | Ano |
E 927 b | Močovina | Ano |