- antioxidanty
- baliace plyny
- emulgačné (taviace) soli
- emulgátory
- farbivá
- hnacie plyny
- chemické konzervačné látky
- kypriace látky
- látky zlepšujúce múku
- modifikované škroby
- nosiče
- objemové činidlá
- penotvorné látky
- povlakové látky
- protihrudkujúce látky
- protipeniace činidlá
- regulátory kyslosti
- rozpúšťadlá
- sekvestranty
- sladidlá
- stabilizátory
- stužovadlá
- zahusťovadlá
- zvlhčujúce látky
- zvýrazňovače chuti a vône
- želírujúce látky
Modifikované škroby sú látky získané chemickým opracúvaním jedlých škrobov v jednom stupni alebo vo viacerých stupňoch, a to kyslým opracúvaním, alkalickým opracúvaním alebo bielením, pričom tieto škroby možno predtým ošetriť fyzikálne alebo enzymaticky.
Kód | Látka | CEFF povolené |
---|---|---|
E 1404 | Oxidovaný škrob | Ano |
E 1410 | Fosforečnanový monoester škrobu | Ano |
E 1413 | Monofosforečnan škrobového difosforečnanu | Ano |
E 1414 | Acetylovaný škrobový difosforečnan | Ano |
E 1420 | Acetylovaný škrob | Ano |
E 1422 | Acetylovaný škrobový adipát | Ano |
E 1440 | Hydroxypropylškrob | Ano |
E 1442 | Hydroxypropylškrobový difosforečnan | Ano |
E 1450 | Škrobový oktenyljantaran sodný | Ano |
E 1451 | Acetylovaný oxidovaný škrob | Ano |